eipmilogo Szendicspanel mclogo

szendvicspanel könnyűszerkezetes épületek mobilgarázsok alapanyaga

A panelek mérete:
Az oldalpanel és tetőpanel szélessége általában 40-60-1000 mm. Az oldalfalpanelek lehetnek mikro-bordásak (jelölésük: 2/63), vagy teljesen síkfelületűek, de lehetnek horganyzott, és többrétegű festett, ill. porszórt kivitelűek is.

 

 

Újdonság

ÚJDONSÁG !

Az oldalfalak ezentúl akár kétkomponensű nemes vakolat bevonattal is készülhetnek. Esztétikus, praktikus, vízlepergető hatású. A hagyományos téglaépület hatását kelti.

Képekért látogasson el FOTÓALBUMUNKBA.

 

 

Statikai adatok:
A panelek méretezése az MSZ 15020, 15021, és 15028 szabványok, valamint a vonatkozó műszaki előírások figyelembevételével történik. Az oldalfalpanelek minimum 10 % lejtésű, legfeljebb 1500 mm szelemen távolságú tetőszerkezetének építhető.

Légállapot:
A panelek fűtetlen, illetve fűtött, + 16 °C feletti, állandó emberi tartózkodásra alkalmas helyiségek határolására használhatók. A panelrendszer különösebb tömítés nélkül száraz és normál légállapotú terek 1 íz=65% határolására alkalmasak.

szendvicspanel könnyűszerkezetes épületek mobilgarázsok alapanyaga szendvicspanel könnyűszerkezetes épületek mobilgarázsok alapanyaga


Légáteresztési követelmény:
A szerkezet normál légzárású beépítésnél a panel légátbocsátó képessége kisebb, mint 1 m3 / m2h.

Vízzárási követelmény:

A panel teljes szárazság biztosítására alkalmas megfelelő rugalmas tömítőanyagok használatával.

Hő átbocsájtás:

A panel hő átbocsájtási tényezőjének meghatározását mindig a legkisebb keresztmetszet esetére kell megadni. Oldalfal esetén a teljes vastagság a kapcsolati pontnál azonos értékű, mivel a pozitív - negatív kiképzésnél a tömítő biztosítja a homogenitást.  A tetőpaneleknél a tiszta habvastagságra kell méretezni, a magas gerincű profil hullámhegyét hő átbocsájtás szempontjából nem lehet figyelembe venni. (Pl. : 60 mm vastag panel: K = 0, 41 W/m2K;  80 mm vastag panel: K = 0, 31W/m2K;  100 mm vastag panel: K = 0, 25 W/m2K)

 

A szendvicspanel és a hőszigetelés

Napjainkban egyre többet hallunk hőszigetelés fontosságáról. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a hőszigetelt épületek energiaigénye sokkal kevesebb és ezzel jelentősen hozzájárulhatunk a klímaváltozás lassításához. A szendvicspanel a könnyűszerkezetes épületek egyik fő alkotóeleme, amely nem csak a teherbírását, hanem a hőszigetelését tekintve is kiváló.

Ha a könnyűszerkezetes épületek alapanyagként szendvicspaneleket használunk, azzal sok energiát lehet megspórolni, különösen, ha a helyiséget fűteni, illetve nyáron hűteni kell. Ez az anyagiakat tekintve nagy előny, de nem szabad megfeledkezni a környezetvédelmi hatásról sem. A szendvicspanel másik nagy előnye, hogy nagy teherbírású, strapabíró és hosszú élettartamú.


Tűzvédelmi követelmények:
A panelek habanyaga önkioltó típusú kemény poliuretán hab. A panelek a nehezen éghető kategóriába sorolhatók. Tűzállósági határérték: th = 0, 20 óra. Az MSZ 595/3 Építmények tűzvédelmére vonatkozó szabvány szerint, az oldalfalpanel alkalmas III-IV tűzállósági fokozatú épületek határoló szerkezetének (kétszintes épületig).A tetőpanel alkalmas III-IV tűzállósági fokozatú épületek építésére. A szabvány 2.204 pontja szerinti fém térelhatároló szerkezet alkalmazható egyszintes „A” és „B” tűzveszélyességi tevékenység célját szolgáló ipari épületekben is.

Korróziós igénybevétel:
A panelek borító lemezei mindenféle igénybevételre megfelelő megoldást kínálnak. A bevonat nélküli lemezeknél, az erősen szennyezett városi és ipari légkör kivételével - amennyiben közvetlen vegyi hatás nem éri a lemezeket - korrózióvédelemre nincs szükség.

Egyéb követelmény:

A felületi keménység, az ütésállóság, az akusztika, a fénytechnika, a higiénia, egészségvédelem és más használati követelmények a tartósság, a gyárthatóság, a szerelhetőség követelményei a vonatkozó EMISZ –314/1 előírás szerintiek.

Felhasznált anyagok:
- fegyverzetek:    horganyzott, ill. több rétegben festett acéllemez, védőfóliával ellátva.
- hab:            Kemipur Basf csoport Elastogran VPH 222/048;
- tömítőanyag:    Siloplast massza
- kötőelemek:        peremes lemezcsavar, POP húzószegecs
- takaróprofilok:    a panel fegyverzettel megegyező anyagból

 

> > > AJÁNLATKÉRÉSHEZ KÉREM KATTINTSON IDE! < < <

 
A LANI ÉPÍTŐ KFT. Hivatalos Honlapja!

LANI ÉPÍTŐ KFT. +36-70-284-8797 | 4024 Debrecen, Piac u. 58.
Impresszum