Könnyűszerkezetes épületek hőszigetelt szendvicspanelből

eipmilogo mclogo

Mindent a könnyűszerkezetes panelről!

 

A könnyűszerkezetes házaknak régóta nagy hagyománya van Amerikában, de az utóbbi években itthon is egyre gyakrabban találkozhatunk ilyen szerkezetű házakkal. Népszerűségét elsősorban könnyűszerkezetes paneljeinek köszönheti, mellyel egyszerűsödik az építési folyamat.

 

A könnyűszerkezetes házak úgynevezett panelelemekből épülnek fel, melyek az előregyártásnak köszönhetően azonnal felhasználhatók egy ilyen típusú ház felépítésének kapcsán. A könnyűszerkezetes panelek első látásra nem tűnnek túl hosszútávú megoldásnak, ez pedig tévhit, ugyanis az egyszerűség ellenére masszív tartással rendelkeznek. A könnyűszerkezetes paneleknek köszönhetően nemcsak a helyszínen lehet összeállítani kisebb házakat, garázsokat, hanem már a gyártósorról kész állapotban kerülhetnek ki, és így kerülnek szállításra. Ezek a típusú házak gyorsan felépíthetők, és jóval olcsóbbak hozzá az építési anyagok. A könnyűszerkezetes panelekből jóval kevesebb mennyiség szükséges egy ház felépítéséhez, mintha téglaépületben gondolkoznánk.

 

Ha a könnyűszerkezetes panel lehetőségét választja, nem fog csalódni, és az építéssel eltelt idő a felére csökkenhet!

 

 

 

 

 

 

 

 

A szendvicspanel alkalmazása tetőszigetelésként

Egy lakás hőszigetelésében kiemelten fontos szerepe van a tető szigetelésének. Mivel a fizika törvényei alapján a meleg levegő felfelé száll, ezért ha a tető nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel, a fűtésre költött pénz nagy részét ott el is veszítjük. Ez ellen ideális megoldást nyújt a szendvicspanelek használata.

A szendvicspanelek nem csak a nagyon jó hőszigetelő képességük miatt előnyösek. Kis súlyúak, könnyen és gyorsan beépíthetőek, és nem fog ki rajuk az időjárás sem. A kis súly fontos szempont lehet régi, vagy újabb, de könnyűszerkezetes épületek esetében. Általában nincs szükség nagyobb változtatásokra ahhoz, hogy alkalmazni tudjuk őket. Szélsőséges időjárás esetén is megállják a helyüket, és korrózió ellen is védettek.

 

A szendvicspanel tartós, és hatékony tetőszigetelési forma, melyben biztosan nem fog csalódni. Tájékozódjon bátran honlapunkon, és ha kérdése lenne szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keressen fel minket bizalommal!

 

 

 

 

Miért szendvicspanel?


Manapság egyre jobban elterjedt a könnyűszerkezetes épületek kivitelezése, melyek tekintetében a szendvicspanelről, mint alapanyagról beszélhetünk, mely számos remek tulajdonsággal bír.

Segítségével a szigetelés megoldható egy elemmel, nem szükséges külön szigetelést alkalmazni. Ráadásul a szakhatóságok által kérvényezett hőszigetelési képesség, hangszigetelő képesség vagy a tűzterjedési határérték igazolásához csak egy termék teljesítményigazolása szükséges. A szendvicspaneleket leginkább úgy lehet megkülönböztetni egymástól, hogy az épület melyik részére szerelik fel, és ezáltal mi a szigetelőanyaga.

A szendvicspaneleknél általában négy féle típussal találkozhatunk, illetve négyféle szigetelőanyaggal. PUR – poliuretán, PIR – poliisocianurát és végül MW – ásványgyapot. Mindegyiknek megvan a maga előnye meg hátránya, felhasználási terület szerint válszthatjuk az ideálisat.

 

A szendvicspanel és a hőszigetelés

Napjainkban egyre többet hallunk hőszigetelés fontosságáról. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a hőszigetelt épületek energiaigénye sokkal kevesebb és ezzel jelentősen hozzájárulhatunk a klímaváltozás lassításához. A szendvicspanel a könnyűszerkezetes épületek egyik fő alkotóeleme, amely nem csak a teherbírását, hanem a hőszigetelését tekintve is kiváló.

Ha a könnyűszerkezetes épületek alapanyagként szendvicspaneleket használunk, azzal sok energiát lehet megspórolni, különösen, ha a helyiséget fűteni, illetve nyáron hűteni kell. Ez az anyagiakat tekintve nagy előny, de nem szabad megfeledkezni a környezetvédelmi hatásról sem. A szendvicspanel másik nagy előnye, hogy nagy teherbírású, strapabíró és hosszú élettartamú.

Ha könnyűszerkezetes épületre vágyik, a szendvicspanelben nem csalódhat, ahogy bennünk sem! Amennyiben kérdése merülne fel szolgáltatásunkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Mitől energiatakarékos a könnyűszerkezetes üzlet?

Legyen szó garázsról, irodáról, üzletről, vagy családi házról, jó, ha tudja, ha ebbe fektet, nem csak energiatakarékos épülete lesz, de a költségei is megtérülnek.

A könnyűszerkezetes épületek energiatakarékosságát nagyban befolyásolja a beépített gépi felszereltség is, de egy könnyűszerkezetes épület alapból kevés energiát igényel. Ez főként télen jó, ugyanis egy üzlet üzemeltetése mellett nem kell sok pénzt fordítania a helység fűtésére, hála a hőhíd-mentes, fokozottan hőszigetelt falaknak és födémszerkezeteknek.

Ma már a környezettudatos építkezésnek egyre nagyobb szerepe van, így nem csoda, ha üzlethelységei, irodái is ilyen alapon épülnek. Egy régi típusú üzlet környezetbaráttá alakítása hosszadalmas és költséges folyamat, így érdemes már most egy könnyűszerkezetes üzlet kivitelezésében gondolkodnia.

Ha Ön is könnyűszerkezetes üzletbe fektetne, egy energiatakarékosabb és fenntarthatóbb helyiség érdekében, keressen minket bizalommal! Garantált, hogy befektetése a könnyűszerkezetnek és az energiatakarékos kivitelezésnek köszönhetően nagyon hamar meg fog térülni!


Könnyűszerkezetes víkendház

KÖNNYŰSZERKEZETES MOBIL IRODA NEMESVAKOLAT BEVONATTAL

 

Könnyűszerkezetes mobil iroda

Napjainkban a szoros piaci versenyhelyzetnek, valamint az ennek megfelelően növekvő igényeknek köszönhetően a különböző szegmenseket képviselő cégek és vállalatok igyekeznek a lehető leggazdaságosabb és sokrétűbb megoldásokat felkutatni és ezzel hozzájárulni a teljesítmény maximalizálásához. A hatékony termelés és az ügyfélkör igényeinek tökéletes kiszolgálása, valamint a partnerkör bővítése érdekében elengedhetetlen a kapcsolattartás és a lehetőségek biztosítása, azaz optimális irodai környezet kialakítása.

Az ügyfelek érdekében gyakran szükség van kitelepülésre, bemutatókra, előadásokra, vagy szabadtéri rendezvényekre, melyek esetében a legnagyobb szükséglet az irodák szempontjából a mobilitás és a komfortos, modern és praktikus kialakítási lehetőség. A könnyűszerkezetes mobil irodák minden mai igénynek, illetve a biztonsági és minőségi követelményeknek is maximálisan megfelelnek:

· Minőségi alapanyagok, melyek tetszés szerint kombinálhatóak.

· Különböző kivitelezési lehetőségek.

· Kiváló zaj- és hőszigetelési megoldás.

· Gazdaságos fenntartás.

· Gyors és könnyű telepíthetőség.

· Minden egyéni igény megvalósítható általa.

Könnyűszerkezetes mobil irodáinkról bővebb tájékoztatásért és egyéni árajánlatért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

KÖNNYŰSZERKEZETES MOBIL ÉPÜLET MŰANYAG NYÍLÁSZÁRÓKKAL

 

Milyen előnyökkel társul a szendvicspanel alkalmazása a könnyűszerkezetes házak terén?

Nem csak a Magyar építőiparban, de a könnyűszerkezetes épületek kivitelezésekor is egyre elterjedtebbnek számít a szendvicspanelek alkalmazása.

A szendvicspanelek előnyei közé tartozik, hogy jó hőszigetelő képessége van, és ez jóval meghaladja a konkurens anyagok teljesítő képességét. Ezen kívül a hőhíd mentes építkezésben is jeleskednek a szendvicspanelek, ugyanis technológiai újításokat betartva egy teljesen passzív szerkezet építésére van lehetőség ezzel a módszerrel. Így biztosított a páralecsapódás és annak kellemetlen következményeinek elkerülése, ami rendkívül nagy szerepet játszik az energiamegtakarítás terén is. Az előre gyártott nagytáblás szendvicspaneleknek köszönhetően a kivitelezés gyors és pontos, és a precíz szerelési technológia lehetővé teszi a későbbi teljes vagy részleges átépítést, ha igény van rá.

A szendvicspanel épületek kivitelezéséről és az árakról érdeklődjön weboldalunkon, vagy keressen meg minket személyesen! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!


 

Sokoldalú építőelemet keres? Ismerje meg a szendvicspanelt!

A szendvicspaneleket sikeresen lehet építkezéseknél használni, de nem mindegy milyen épületet akarunk velük felhúzni. Leginkább könnyűszerkezetes épületek esetén előnyös a használatuk, de acélból készült vagy vasbeton szerkezettel tervezett ipari épületekhez is kiválóak. A szendvicspaneleket burkolatként lehet felhasználni, tetőre és a falakra egyaránt jól illeszkednek. Több előnyös tulajdonságuk is ideálissá teszi őket arra, hogy könnyűszerkezetes épületek készüljenek a felhasználásukkal!

Először is a szendvicspanel nagyon gazdaságos választás, ez pedig minden építkezésnél fontos szempont. Jól szigetelő építőelem, kiváló műszaki adottságokkal rendelkezik, emellett a teherbírása is nagyon meggyőző. A szendvicspanel a nehezen éghető tűzállósági kategóriába tartozik, használatával a hőhidak kialakulása is csökkenthető. Nem csak költséghatékony, de energia spórolására és az építési idő csökkentésére is nagyszerű, egyszerűen kezelhető, sokoldalú építőelem.

 

Keressen minket bizalommal, és építkezzen szendvicspanelek felhasználásával!

 

KÖNNYŰSZERKEZETES HŐSZIGETELT MOBILGARÁZS BILLENŐKAPUVAL

A szendvicspanel használatának előnyeiről röviden

 

A szendvicspanelek manapság az egyik leggyakrabban előforduló építési alapanyagnak számítanak, nem véletlenül, ugyanis számos előnnyel rendelkeznek. Melyek ezek?

Amit a szakemberek a leggyakrabban kiemelnek a szendvicspanelek használatát illetően, az a hőhíd mentes építkezés. Ebben az esetben egy passzív szerkezet építésére van lehetőség, vagyis a szendvicspanelből készült épületeknél biztosított a folytonos és hosszú távú hőszigetelés, emellett pedig a páralecsapódásra és annak kellemetlen következményeire sincs így lehetőség. A szendvicspanel kiemelten fontos szerepet játszik az energiamegtakarítás terén is, mivel a már említett hőhidaknál nem szökik ki a meleg.

A szendvicspanelek másik legfőbb előnye, hogy gyorsan, akár pár nap alatt telepíthetők, így az ingatlantulajdonos szinte azonnal megtapasztalhatja az építkezési alapanyagok előnyeit.

Ha további kérdése lenne a szendvicspanelekkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

 

Mozgatható iroda építészeknek!

Sokat utazik a munkája miatt? Egy-egy építkezés akár hónapokig is eltarthat, így az építészeknek nehéz irodájuk berendezését mindenhová elvinni, ez pedig megnehezítheti a munkát, ha például az ügyfeleket kell fogadni, vagy értekezletet szeretne tartani.

Vigye el az egész irodát magával, bármerre is menjen!
A könnyűszerkezetes mobil iroda az utazó építészek legnagyobb barátja! Mivel könnyen továbbvihető, nem kell amiatt aggódnia, hogy nem tudja majd felügyelni az építési folyamatokat, és ezzel együtt foglalkozni az ügyfelekkel is. Irodája kéznél lesz, és ha másik projektbe kezd, akkor azt ugyanolyan könnyen elszállíthatja onnan, mint ahogy odavitte.

A könnyűszerkezetes mobil iroda egyedien kialakítható, a berendezést a saját igényeire szabva választhatja ki, és rendezheti be. Természetesen ablakok és akár egy üvegajtó is beszerelhető, hogy minél több fény jusson be irodájába, így téve igazán otthonossá azt.

Ha Ön is utazó építész, és szeretné munkáját nagyban megkönnyíteni, akkor válassza a könnyűszerkezetes mobil iroda megoldását! 

 

Könnyűszerkezetes fotóstúdió!

Egy saját fotóstúdió bérlése eléggé borsos áron valósítható meg, különösen akkor, ha valamelyik felkapott környéken szeretnénk berendezkedni. Pedig egy kis tájékozódással kiderülhet, hogy egyéb lehetőségek is léteznek a bérlésen túl. Mit szólna például ahhoz, hogy ha a saját fotóstúdiójában dolgozhatna nap mint nap?

Igen, akár a saját háza mellé is felépíthet egy saját kis munkasarkot, mindezt a könnyűszerkezetes technológia segítségével. A könnyűszerkezetes épületek már bizonyítottak, hiszen felhasználásuk igen széles körben elterjedt, így például lehet belőlük, műhely, garázs, élelmiszerbolt vagy éppen tároló raktár. Miért ne lehetne hát fotóstúdió vagy fénymásoló műhely ?

Ezek az épületek különleges szendvicspanelből épülnek fel, amely panelek meghatározott módon illeszkednek egymáshoz. Nem csupán tartósak, de tetszés szerint kialakíthatóak az ablakok, ajtók, a vízelvezetés, és így tovább. Egy ilyen épület felhúzása nagyon kevés időt vesz igénybe, csupán pár óra és két ember szükséges hozzá.


Mi mindenre jó a szendvicspanel?

 

A szendvicspanelek azok számára már ismerősek lehetnek, akik a könnyűszerkezetes építményekkel ismerkednek, ugyanis az ilyen típusú ingatlanok oldalfalaiként, illetve a tetőszerkezet fedésére szolgálnak, de ezen kívül máshol is alkalmazzák a szendvicspaneleket, köszönhetően a kedvező tulajdonságaiknak.

 

Mivel a szendvicspanelek rendkívül tartósak, tűz- és vízállóak, és nem utolsó sorban kiváló szigetelőképességgel rendelkeznek, találkozhatunk velük a hűtőházi ajtóknál, illetve a fagyasztó kamráknál is. A szendvicspanelek tökéletes védelmet nyújtanak az ilyen helyiségek számára is, nélkülözhetetlenek ezekről a területekről. Ezen kívül bármilyen hőmérsékletszabályozott helyiségek kialakításához ideális megoldásnak bizonyulnak, továbbá burkolatokból, illetve a nyíló- és tolóajtók szerkezetéből sem hiányozhatnak.

 

Ha a leírt információk alapján úgy gondolja, hogy Önnek is szüksége van szendvicspanelekre, szerezze be őket a kínálatunkból, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 


A szendvicspanel garázs megvédi autóját a szélsőséges időjárástól is!

Napjainkban sajnos gyakran lehet találkozni szélsőséges időjárással. Sorra dőlnek nem csak a melegrekordok, hanem a szélrekordok is és már nem olyan ritkák a komoly jégesők sem. Ezek ellen sajnos nem sok mindent tehetünk azon kívül, hogy védett helyre vonulunk, azonban érdemes az autónk védelmére is gondolni! Ha valakinek nincs fedett garázsa, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen a szendvicspanel garázs nagyszerűen ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoknak is, és megóvja a járművet a leeső faágaktól, jégesőtől.

A szabadban parkolva nincs biztos módszer a károk megelőzésére. Egy erősebb széllökés bármelyik fán kifoghat, de a nagyméretű jég is gyakran hagy nyomot a karosszérián. Azonban a szendvicspanel garázs nagyon egyszerűen felállítható, nem foglal sok helyet és az ára is kedvező. Az anyaga elég erős ahhoz, hogy az autó sérülés nélkül átvészelhesse ezeket a tavaszi és nyári viharokat.

Ha kérdése van vagy bővebb tájékoztatást szeretne kérni a szendvicspanel garázs áráról, forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

Könnyűszerkezetes épületből is lehet nyaralója!

Sokan vágynak saját nyaralóra, azonban közülük többen nem találják azt az ingatlant az eladó házak kínálatában, ahol el tudnák képzelni a pihenéseiket. Ilyen esetben sokan építkezésbe fognának, azonban ez az esetek többségében rengeteg időt és energiát emészt fel. Amennyiben Ön is szeretne saját nyaralót, viszont egyszerűbb megoldást keres az igényeinek megfelelő ingatlan megvalósításához, ajánljuk figyelmébe a könnyűszerkezetes épületeket!

könnyűszerkezetes épületek nyaralónak is ideálisak. Könnyen fenntarthatók, energiahatékonyak, télen-nyáron kellemes hőmérséklet uralkodik a belső terekben, így bármelyik évszakban tartózkodhat az ingatlanban. Rövid idő alatt felépíthetők, és közel sincs szükség annyi alapanyagra, mint egy hagyományos, téglaépítésű háznál. Esetükben nincsenek allergén anyagok, és a rágcsálóveszély miatt sem kell aggódnia, ennek köszönhetően nem érhetik kellemetlen meglepetések egy-egy téli szezon után, mert nem fog befészkelt egerekkel találkozni.

könnyűszerkezetes épületekkel csak jól járhat! Ha felkeltettük érdeklődését, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken, és valósítsa meg velünk álmai nyaralóját!

 
A LANI ÉPÍTŐ KFT. Hivatalos Honlapja!

LANI ÉPÍTŐ KFT. +36-70-284-8797 | 4024 Debrecen, Piac u. 58.
Impresszum