Ház építése acélból? Mi szól mellette?

A ház építésnek nem kell bonyolult dolognak lennie! Az acélszerkezetű házak összeszerelése jóval kisebb kihívást jelent és hosszú távon is kitartanak az épületek.

Acélszerkezet az 1900-as évekből

családi ház építés, ház építésA könnyűszerkezetes építési mód ismert és elterjedt az egész világon. Eredetileg faszerkezetű házakat készítettek ezzel a technológiával, de az acél a továbbfejlesztett változatnak számít, ami minden szempontból jobb.

Acélvázból elsőként Amerikában készültek házak, mindez az 1900-as évek első felében történt, azóta tökéletesítették a módszert. A családi házak építésére az 1960-as évektől kezdték alkalmazni az előregyártott acélszerkezeteket. A fejlesztéseknek és az elhivatottságnak köszönhetően az 1990-es évek végére a technológia szabványt is nyert.

Acélból könnyűszerkezetes ingatlan készül, szinte bármilyen célra, így nincsen akadálya a lakóépületnek, gazdasági épületnek vagy a kereskedelmi épületek, épületnek vagy, raktárnak, tárolónak, csarnoknak, szerelőműhelynek, sportcsarnoknak, bemutatóteremnek felhúzásának sem. Az acélváz többféle burkolatot is kaphat, hőszigetelő réteggel ki lehet egészíteni, valamint belső válaszfalakkal, bármilyen méretű nyílászárókkal és egyéb elemekkel ellátni, ami a teljes komforthoz csak kellhet.

Az acélszerkezet legyőzi a téglát?

családi ház építés, ház építésA könnyűszerkezetes építkezésnek olyan pozitív előjelű tulajdonságai vannak, amiket mindenképpen meg kell említeni akkor, ha össze akarjuk hasonlítani a nem könnyűszerkezetes építkezési technológiával.

  1. A könnyűszerkezetet alkotó acél elemek összeállítása nem több fázisban történik, nem kell szünetet sem tartani anyagszáradás vagy időjárási viszonyok miatt sem.
  2. Az összeállítás közben nincsen anyagveszteség és a környezet sem szenved felesleges károkat. Nincs szükség annyi építőiparban alkalmazott gépre, berendezésre, mint a hagyományos technológiánál, bármikor szétszerelhető és összerakható.
  3. Összességében kevesebb pénzbe kerül, ha a végső árat nézzük, rövidebb időt igényel, mindez mégsem vesz elaz ingatlan biztonságos és időtálló jellemzőiből. Az acélszerkezet könnyű, masszív és később is alakítható, ha van rá igény.
  4. Kitart egy szélviharban vagy akár földrengésben is. A világon rengetegen élnek ilyen épületekben, biztonságban és védelemben.
  5. Kevesebb munkaerőt, kevesebb munkát, kevesebb logisztikát igényel a könnyűszerkezetes épület, pontosan lehet vele tervezni.
  6. Az acél ház meggyőző szerkezeti szilárdsága, tűzállósága és korrózióállósága az acélváz mellett szól.
  7. A természetes anyagok nemcsak hamarabb adják meg magukat az időnek, de az élőlényekkel, időjárással szemben is tehetetlenebbek. A mesterséges acélnak nem árt a penész, a kártevő és a teherbírása is nagyobb,mint egy faszerkezetnek.
  8. Belül csupa acél, kívül a többi lakóházhoz megtévesztésig hasonló épület készülhet ezzel a technológiával, miközben környezetvédelmi szempontból is meggyőzőbb, mint a hagyományos építkezés módszere. Bármilyen színű nemes vakolat felhordható az oldalfalakra.

családi ház építés, ház építésA könnyűszerkezetes építkezésnek szerte a világon egyre nagyobb támogató tábora van, hiszen bizonyítottan sok előnnyel rendelkezik. Innovatív építési módról van szó, ami számos jellemzőjében passzol a mai igényekhez. Megéri egy gyorsan elkészülő, de magas színvonallal rendelkező ház építésébe fektetni, ha Ön is szeretne belátható időn belül, megfizethetően felépíthető családi házat birtokolni, ha szükséges elvégezzük a tervezést, engedélyeztetést és a műszaki vezetést is.

A cégünk ajánlatával szívesen megismertetjük, egyszerűen csak vegye fel a kapcsolatot velünk a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén!





Mit jelent a családi ház építés száraz technológiával?

Az acélvázból készült házak vagy más néven az előregyártott házak gazdag múlttal rendelkeznek.

Ami gyorsan elkészül, mégis tartós, az népszerűvé válik az emberek körében.

Gyorsan elkészülő építés és tartós épület is egyben

családi ház építésEgy építkezés hónapokon, éveken át tart, ha jó munkát, igényes ingatlant szeretne a kivitelező átadni a megrendelőnek. Ez az általános vélekedés, de valójában az építési technológia az egyik, ami befolyásolja az építés idejét, nem kizárólag a befektetett munka minősége.

Az előregyártott ház építésének elterjedése elhozta a kulcsrakész házak népszerűségét. Ez nálunk még meglehetősen gyerekcipőben járó irányzat, pedig szerte a világon ismerik és alkalmazzák, méghozzá régóta ezt az építési technológiát.

A kulcsrakész épületeknél alkalmazott módszer a száraz technológiának felel meg, ami azt jelenti, hogy nem szükséges hozzá nedves építőanyag. A víz és nedves anyag nélküli építkezés azzal jár, hogy kevesebb fajta építőanyagra van szükség, de azt is jelenti, hogy nem kell az anyag száradási és kötési idejével számolni, így az építési idő rövidebbé válik.

Egy kis történelem: mikor jelentek meg az előregyártott épületek?

családi ház építésAmerikában, a Távol-Keleten és a Skandináv országokban is régóta épülnek ilyen házak, amik földrengésbiztos vázukkal, gyors kivitelezési idejükkel egyszerre jelentenek megoldást az égető lakhatási problémákra és a katasztrófahelyzetekre is.

Az első, hasonló épület valószínűleg az 1600-as években készült, méghozzá Amerikában. Ezt követte az 1800-as években a Manning kunyhó, amit egy ácsról neveztek el. Henry Manning több részre bontott házat épített, amit Ausztráliába szállítottak és ott szereltek össze. Manning házaiból léteznek még ma is álló épületek.

Kezdetben csak természetes anyagokat használtak, amit a környezetből tudtak hasznosítani. A faszerkezetet később kiegészítette az acél is, mint időtállóbb alternatíva. Ma már az acélvázas épületek tökéletesen alkalmasak családi ház építéséhez is. Az előre legyártott elemeket összeszerelik, panelekkel és vakolattal borítják, az épületet ellátják nyílászárókkal. Az épület hőszigetelhető, maximálisan komfortos otthon válik belőle egész évben. A szereléshez kevés ember is elegendő, a munka nem húzódik el, mert nincsenek váratlan buktatói az építésnek.

Az acélvázas ingatlan tehát nem csupán hétvégi háznak vagy garázsnak alkalmas, hanem teljes értékű családi háznak is tökéletes választás.

Mit tud nyújtani egy ilyen technológia?

családi ház építésEgy acélszerkezetes családi ház felépítése és használata is környezetbarát, energiatakarékos, kiegészíthető további, zöld energiát adó rendszerekkel és nulla energiaigényűként tartható fenn. Az acélszerkezet felveszi a versenyt a tégla falakkal, mert kisebb helyet foglal a ház hasznos teréből, hőszigetelhetőek, vakolhatóak. A váz szigorú minőség-ellenőrzést követően kerül a helyszínre, az épület allergén anyagoktól mentes, a penész a jövőben elkerüli.

Egy új otthon, amiben az egész család kényelmesen elfér vagy egy garázs, ahol az autók menedéket kapnak és még a saját hétvégi ház sem tűnik olyan elérhetetlen álomnak, ha acélszerkezetes verzióban tervezik meg. Ma egyre kevesebben tehetik meg, hogy számolgatás nélkül belevágjanak egy nagyobb lélegzetű ingatlan projektbe. A mi segítségünkkel kisebb költséggel, de változatlan minőségben építtethet saját házat. A családi ház építés ára nemcsak megfizethető, de valódi, ígéretes befektetést is jelent. Várjuk az érdeklődését, ha kíváncsi az ajánlatunkra, lépjen kapcsolatba a kollégáinkkal az egyik elérhetőségünkön!

 
A LANI ÉPÍTŐ KFT. Hivatalos Honlapja!


Elérhetõségek
Tel:+36-70-284-8797
E-mail: konnyuszerkezetesgarazs@gmail.com