eipmilogo Technológiamclogo

Könnyűszerkezetes épületek, garázsok, mobilgarázsok technológiája

 

GARÁZSOK, MOBIL GARÁZSOK, KÖNNYŰSZERKEZETŰ TÉRELEMEK

 

Mikrobordás oldallemez:

 

 

Vázszerkezet:
Zártszelvény, mely 1 modulon belül hegesztett, festett kivitel. A modulok vázszerkezetét kadmiumozott csavarokkal, oldható kötésekkel rögzítik egymáshoz.


Könnyűszerkezetes épület vázszerkezete

könnyűszerkezetes épület garázs mobilgarázs szerkezet

Oldal- és véglapok:

A kötőelemekkel rögzített vázszerkezetet horganyzott, festett trapézlemezzel burkolják az oldal – és a véglapokon, lemezcsavarral rögzítve. Igény szerint fémszerkezetű ablakok (fix, bukó, nyíló) és áttörések (szellőzés, klíma részére) is kialakíthatók. Az elő – és végfalon igény szerint kis- és nagyméretű ajtó alakítható ki.

Tetőhéjjalás:

Nyeregtetős kialakítású, lefedés horganyzott, vagy festett trapézlemezzel, vázszerkezethez rögzítve, gerincillesztés horganyzott lemezzel lezárva.

Csapadék víz elvezetése:

A két oldalra lejtő tetősíkon képződő csapadékvizet két oldalon kialakított négyzet keresztmetszetű csapadékcsatorna gyűjti össze és hengeres levezetőcső (lent kiköpővel) vezeti le. Külön rendelésre.

A rendszer alkalmas:

x  Garázsok, típusméretek:

5,0 m x 3,0 m x 2,0 m
5,4 m x 7,0 m x 2,2 m
6,0 m x 4,0 m x 2, 0 m

stb.

x  Kisműhelyek,

x  Raktárak,

x  Víkendházak,

x  Felvonulási épületek, /iroda, öltöző, szálláshely/

x  Élelmiszerboltok, üzlethelyiségek /idényjellegű/

x  Őrhelyek létesítésére.

x  Egy mobil garázs helyszínen történő összeszerelésére két fő is képes egyszerű kéziszerszámokkal a csatolt szerelési útmutató alapján. Nem kellenek speciális eszközök. A térelemek „szettbe” csomagolva kerülnek kiszállításra. Szállíthatóak – mérettől függően - személygépkocsi utánfutóval is.

x  A térelem 5,4 m szélességig alapozást nem igényel. Célszerű azonban váratlan, orkánszerű széllökések hatásának ellensúlyozására egy vékony síkbeton készítése, melyhez a térelemek „dűbel” csavarokkal rögzíthetők.

x  Nagyobb alapterületű (fesztávolságú) egyéb célú létesítmények egyedi tervezés alapján, hőszigetelt Thyssen tető és falpanelekkel, fém és műanyag nyílászárókkal készülnek egyedi igények szerint.

x  A térelem ideiglenes illetve végleges felállításának engedélyezési eljárását az Építési törvény, valamint a helyi Önkormányzatok Építéshatósági előírásai szabályozzák.

Szállítási ajánlatunkban szereplő ár a megrendelő címére történő leszállítás költségét is tartalmazza.

 

Mi mindenre alkalmas egy könnyűszerkezetes épület?

A könnyűszerkezetes épületek számos kiemelkedő tulajdonsággal rendelkeznek gondolva itt első sorban a könnyen kivitelezhető építésre, illetve a szintén pár nap alatt kivitelezhető, törmeléktől mentes elbontásra. A kielégítő hőszigetelés, és az elrendezés könnyű variálhatósága is alapvető a könnyűszerkezetes épületek esetében. Az energiatakarékosságra való lehetőségek, illetve a közművek egyszerű bevezetése pedig rengeteg lehetőségnek ad remek alapot, melyre talán ezek az épületek a legalkalmasabbak.

A könnyűszerkezetes épületek remekül funkcionálnak üzlethelyiségként, akár egy piacon, akár zöldségesként, de megfelelő szigeteléssel és egy kis alakítgatással akár vendéglátó hellyé is válhatnak, ha arra van szükség. A ház körül is hasznosak a könnyűszerkezetes épületek, hiszen garázsként, raktárként vagy fészerként is remekül helytálnak. És minden, az előbb felsorolt tulajdonságok ellenére az áruk még így sem magas!

 

A könnyűszerkezetes épület alapeleme: a szendvicspanel

A könnyűszerkezetes épületet akkor érdemes választani, ha valaki időt szeretne spórolni az építkezés során, de mégis megbízható építményt szeretne. A szendvicspanel a könnyűszerkezetes épület építőeleme. Ez a modern építőanyag úgynevezett önhordó szerkezet, nem igényel mást, csak egy stabil vázszerkezetet, ami megtartja a könnyűszerkezetes épületet alkotó szendvicspaneleket. Ebből következik, hogy szendvicspanelekkel építkezni gyorsabb,ha  nem fontos számukra a fűtés,úgy a különleges esztétikus trapézlemez is megfelelő minőséget és gyors szerelhetőséget biztosít.

Igen, a könnyűszerkezetes épületekből színvonalas és megbízható garázsok, irodák, raktárak, üzletek válnak! Kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a hatékony energiamegtakarítást is. Éppen ezért több könnyűszerkezetes épület fenntartása jóval kisebb költséget jelent, mint mondjuk egy téglaépületé. Az időjárásálló borításnak köszönhetően tartósak, tűzállóak, és a teherbírásuk is jó.

 

Ha érdeklődik a könnyűszerkezetes épületek iránt, keressen minket a honlapunkon megadott elérhetőségeink valamelyikén, és tudjon meg többet erről a technológiáról!

 

Ha profin kivitelezett könnyűszerkezetes épületre van szüksége, akkor cégünk szolgáltatásainál keresve sem találhatna jobbat!

 

> > > AJÁNLATKÉRÉSHEZ KÉREM KATTINTSON IDE! < < <

 
A LANI ÉPÍTŐ KFT. Hivatalos Honlapja!

LANI ÉPÍTŐ KFT. +36-70-284-8797 | 4024 Debrecen, Piac u. 58.
Impresszum